понеділок , 29.04.2024

На Коломийщині п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 гривень штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТПЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 липня цього року у селі Нижній Вербіж, що на Коломийщині.

Водій автомобіля “Фольксваген Пассат” на перехресті не надав переваги водієві автомобіля “Чері Амулет”, який рухався головною дорогою, та допустив зіткнення.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того водій “Фольксвагена” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці події. Результат – 0,85 проміле, що у 4 рази вище допустимої норми. Також виявилося, що водій “Фольксвагена” перебував за кермом, будучи обмеженим у праві керування транспортними засобами.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 3 ст. 126 КУпАП (керування автомобілем особою, позбавленою права керування транспортними засобами) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння).

У судове засідання водій “Фольксвагена” двічі не з’явився, хоча був повідомлений про їх дату, час та місце проведення. Тому суддя розглянув справи без присутності на засіданні особи, що притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
2,13 проміле: на Снятинщині спіймали і покарали дуже п’яного водія

Один коментар

  1. Очень интересная информация.. А мы уже привыкли покупать все здесь http://alii.pub/64kfk6 . Намного дешевле, чем в наших магазинах.