п’ятниця , 26.04.2024

2,13 проміле: на Снятинщині спіймали і покарали дуже п’яного водія

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 15 серпня цього року у селищі Заболотів, що на Снятинщині. Близько другої години ночі поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2113”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупиники. Результат – 2,13 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Окрім того з’ясувалося, що водій ВАЗу перебував за кермом, будучи обмеженим у праві керування транспортними засобами. Таке обмеження він отримав як боржник на основі постанови Державної виконавчої служби.

Отож, на порушника склали два адміністративні протоколи – за ч. 3 ст. 126 КУпАП (керування автомобілем особою, позбавленою права керування транспортними засобами) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій ВАЗу свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2113” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень – а це за ч. 1 ст 130 КУпАП штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік.

Читайте також:
У Снятині водій “Ауді” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу