вівторок , 23.04.2024

У Снятині водій “Ауді” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штраф

Як вбачається із матеріалів справи, 29 серпня цього року у Снятині на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді А4”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник категорично відмовився, також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Не встиг суд розглянув справу, як цей же водій знову попався п’яним.

9 вересня цього року у селі Орелець працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді А4”. Чоловік знову перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Як і попереднього разу, від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився.

На порушника склали іще один протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Якщо на розгляді одного суду перебувають кілька адмінпротоколів стосовно однієї і тієї ж особи, то ці матеріали об’єднують в одну справу.

Відтак, обидва протоколи об’єднали і розглянули їх у Снятинському районному суді.

Досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на відеозапис з місця події, а також на письмові пояснення свідків, які стверджували, що водій поводився неадекватно та перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Отож, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді А4” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
2,08 проміле: у Снятині не змогли покарати водія за п’яну їзду