четвер , 09.05.2024

У Коломийському районі п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП і отримав 10 діб арешту

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 червня 2023 року у селі Княждвір Коломийського району. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Стуса водій автомобіля “ВАЗ 2407”  не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та в’їхав у прибудинкову огорожу.

У результаті ДТП автомобіль та огорожа отримали пошкодження з матеріальними збитками.

Водій “Жигулів” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані сп’яніння) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій “Жигулів” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2407” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільше серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: 10 діб адміністративного арешту без позбавлення права керування транспортними засобами та без оплатного вилучення транспортного засобу.

Порушник водійського посвідчення не отримував, а транспортний засіб, яким керував, йому не належить, тому суд не застосував додаткових покарань.

Читайте також –
У Франківську водій “Форда” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу