неділя , 28.04.2024

У Коломиї водій “Жигулів” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Жигулі

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 8 вересня 2023 року у селі Турка Коломийського району. На вулиці Бандери водій автомобіля “ВАЗ 21011” не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку та допустив зіткнення з автомобілем “Citroen Jumper”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Водій “Жигулів” залишив місце автопригоди, до якої був причетний, і, як згодом виявилося, ще й перебував у стані алкогольного сп’яніння, про що засвідчив результат огляду, проведений у медичному закладі.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення автопригоди), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця автопригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У поясненнях до протоколів чоловік фактично визнав свою провину, вказавши, що на обід випив пива та їхав додому, однак зачепив припарковане авто.

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій ВАЗу двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21011” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортним засобом строком на 1 рік.

Читайте також –
Розмитнення автомобіля: як зробити це швидко і безпечно