понеділок , 29.04.2024

На Косівщині водій “Форда” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 24 червня 2023 року у селі Кобаки Косівського району. Близько 16:20 на вулиці Лісна водій автомобіля “Форд Ескорт” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на металевий стовп огорожі приватного господарства.

У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали пошкодження.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич відмовився. Пояснив, що уже після автопригоди випив літр пива, а також кілька склянок горілки.

На порушника склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної вимоги поліцейського про зупинку).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо. По кожному з двох випадків водій “Форда” не визнав своєї провини, переконував, що внаслідок зіткнення з огорожею нікому збитків не було завдано. Однак для судді такі аргументи виявилися не надто переконливими.

Дослідивши матеріали, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “Форд Ескорт” визнати винним у вчиненні порушення ч. 4 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Також суд постановив водія “Форда” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім двох штрафів порушник ще має двічі сплатити судовий збір у розмірі по 536 гривень.

Читайте також –
Колаген у догляді: молодість настане чи ні?