неділя , 05.05.2024

Просив не вилучати авто: у Тисмениці водій “Опеля” отримав 40800 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 20 квітня 2023 року у місті Тисмениці. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Костя Левицького працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний. Драгер показав 0,41 проміле, що на 0,21 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Також на нього склали іще протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Опеля” визнав свою провину та просив при накладенні покарання не застосовувати оплатне вилучення транспортного засобу, оскільки автомобіль, яким він не керував, належить іншій особі.

Дослідивши матеріали справи, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років.

Читайте також –
У Тлумачі водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу