субота , 04.05.2024

У Тлумачі водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 14 травня 2023 року у місті Тлумачі. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Грушевського працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2108” (“Лада”, “вісімка”).

Під час перевірки документів правоохоронці помітили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння і відповідно запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік погодився.

Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,7 проміле алкоголю, що в 13 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили для розгляду у Тлумацький районний суд. У судовому засіданні водій “Лади” повністю визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, суддя постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
Понад 2 проміле: у Яремчі водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу