неділя , 05.05.2024

У Коломиї водій “Мерседесу” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 1 вересня 2022 року у селі Остапківці Коломийського району. Близько 14:00 на вулиці Івана Франка працівники поліції зупинили водія легкового автомобіля “Mersedes-Benz 320 S”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення було вчинено повторно протягом року.

На водія автомобіля “Mersedes-Benz 320 S” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили для розгляду у Коломийський міськрайонний суд.

У судовому засіданні керманич Мерседесу визнав свою провину та підтвердив факти, викладені у протоколі.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mersedes-Benz 320 S” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Верховині нетверезий водій “Опеля” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу