неділя , 28.04.2024

У Верховині нетверезий водій “Опеля” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Верховинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 23 листопада 2022 року у смт. Верховина. Ввечері, близько 18:30, на вулиці Івана Франка водій автомобіля “Опель Вектра” проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем марки “Хюндай”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Опеля” на місці аварії та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія автомобіля “Опель Вектра” склали два адміністративних протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій “Опеля” визнав свою провину у вчиненні автопригоди і не визнав провини у нетверезому кермуванні. Запевняв, що алкоголю не вживав.

Втім, дослідивши матеріали справи, Верховинський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням та подав апеляційну скаргу, однак Апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Коломиї нетверезий водій “Мітсубісі” скоїв аварію і отримав 17000 грн штрафу