вівторок , 30.04.2024

У Коломиї нетверезий водій “Мітсубісі” скоїв аварію і отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 1 грудня 2022 року у місті Коломия. Ввечері, близько 18:00, на автодорозі Н-10 Стрий-Івано-Франківськ- Чернівці водій автомобіля Mitsubishi Outlender не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем Renault Koleos, а також зіткнення з автомобілем Subaru Outbeck, який рухався назустріч.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Мітсубісі” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 1,61 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій “Мітсубісі” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля Mitsubishi Outlender визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Богородчанах водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу