понеділок , 29.04.2024

У Богородчанах водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, водій автомобіля “ВАЗ 21150” двічі за тиждень попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння – порушення були зафіксовані у смт. Богородчани та у селі Росільна.

Спочатку, 10 січня 2023 року близько першої години ночі у смт. Богородчани працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21150” (“Лада Самара”), який порушував вимоги комендантської години.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивним. Драгер показав 1,65 проміле, що в 8 разів вище допустимої норми.

Вказане порушення було вчинено повторно протягом року.

На водія “Лади” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Не встиг суд взятися за розгляд цього протоколу, як водій ВАЗу іще раз попався працівникам поліції у стані алкогольного сп’яніння. Трапилося це 16 січня 2023 року у селі Росільна. Результат огляду на стан сп’яніння також виявився позитивним – 2,32 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали іще один протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій “Лади Самари” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21150” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Франківську водій “Тойоти” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу