понеділок , 29.04.2024

У Франківську водій “Тойоти” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 15 грудня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Галицькій (на мості) водій автомобіля “Тойота Авалон” не дотримався безпечного інтвервалу та допустив зіткнення зі службовим автомобілем поліції “Шкода Рапід”.

Водій “Тойоти” вже через якусь хвилину скоїв іще одну ДТП. На вулиці Галицькій на мості через річку Бистрицю не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем марки “Лексус”. А далі пішла ланцюгова реакція – “Лексус” вдарив автомобілі ВАЗ та Форд.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій “Тойоти”, директор одного з франківських підприємств, перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 1,79 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку) та за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій “Тойоти” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Тойота Авалон” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Коломиї водій “Рено” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу