понеділок , 29.04.2024

У Коломиї водій “Рено” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 2 січня 2023 року у селі Нижній Вербіж Коломийського району. Близько третьої години ночі на вулиці Пушкіна працівники поліції зупинили водія автомобіля “Рено Сценік”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку.

Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,03 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми. Водій з отриманим результатом погодився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили для розгляду у Коломийський районний суд.

У судовому засіданні водій “Рено” визнав свою провину. Пояснив, що возив знайомого до лікарні. А коли повернулися, знайомий купив на автозаправці алкоголь і цей алкоголь вони разом розпивали у салоні авто. До власного будинку водієві “Рено” було десь 150 метрів і в якийсь момент він вирішив перепаркуватися та був зупинений поліцейськими, коли почав здійснювати маневр розвороту.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Сценік” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Крихівцях п’яний водій БМВ скоїв аварію і отримав за це 17000 грн штрафу