вівторок , 30.04.2024

Понад два проміле: у Богородчанах водій “Опеля” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 жовтня 2022 року на 8-му кілометрі автодороги Богородчани – Гута. Вранці, близько 11:00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Кадет” – причиною зупинки стало порушення правил дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів поліцейські помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки зі згоди водія в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,47 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився і відмовився від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Кадет” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
На Косівщині п’яний водій “Жигулів” в’їхав в огорожу. Як покарали порушника?