понеділок , 29.04.2024

На Косівщині п’яний водій “Жигулів” в’їхав в огорожу. Як покарали порушника?

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 жовтня 2022 року у селищі Яблунів Косівського району. Вранці, близько 10:00, на вулиці Черемшини водій легкового автомобіля “ВАЗ 2106” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з огорожею.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Жигулів” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння і у присутності двох свідків відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом) і за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій ВАЗу у судове засідання не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Долині п’яний водій “Daewoo Sens” скоїв аварію і втік з місця події. Як покарали порушника?