понеділок , 29.04.2024

У Долині п’яний водій “Daewoo Sens” скоїв аварію і втік з місця події. Як покарали порушника?

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 листопада 2022 року у місті Долина. Ввечері, близько 18:30, на вулиці Промисловій водій автомобіля “Daewoo Sens” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення із зустрічним автомобілем “ВАЗ 21043”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Водій Daewoo залишив місце аварії, до якої був причетний. При цьому, як згодом виявилося, він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 1,87 проміле, що в 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судове засідання водій Daewoo не з’явився, але надіслав заяву на адресу суду про розгляд справи без його участі, у заяві також вказав, що визнає свою провину у вчиненні зазначених порушень.

Дослідивши матеріали, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “Daewoo Sens” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортним засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Понад три проміле: у Надвірній спіймали і покарали нетверезого водія “Фіату”