п’ятниця , 19.04.2024

У Франківську водій “GEELY” в’їхав у лавочку, випив горілки після ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 жовтня в Івано-Франківську. Вранці, близько 08:00, на вулиці Пулюя водій автомобіля “GEELY”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та скоїв наїзд на лавочку.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.
Після скоєння автопригоди водій вживав алкогольні напої, а саме горілку до проведення огляду на стан сп’яніння. Опісля цього поліцейськими в установленому законом порядку таки було проведено огляд на стан сп’яніння.

Результат – 2,76 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

На водія “GEELY” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після автопригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судовому засіданні керманич легкового авто визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “GEELY” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне порушення із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Лісному Хлібичині п’яний водій “Рено” скоїв ДТП. Як покарали порушника?