четвер , 28.03.2024

У Лісному Хлібичині п’яний водій “Рено” скоїв ДТП. Як покарали порушника?

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 25 липня 2022 року у селі Лісний Хлібичин Коломийського району. Водій автомобіля “Рено Меган” не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Хюндай Соната”, який зупинився попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Рено” на місці події та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Також водій “Рено” нецензурно висловлювався та ображав одну з жінок, яка була на місці автопригоди.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом) і за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

У судове засідання водій “Рено” не з’явився, але направив на адресу суду заяву про визнання своєї провини та просив розглядати справу без його присутності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Меган” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Тлумачі спіймали і покарали нетверезого водія “КІА”