субота , 27.04.2024

У Коломиї водій “Опеля” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 10 серпня 2022 року у селі П’ядики, що поблизу Коломиї.

Водій автомобіля “Опель Зафіра” при виконанні маневру поворот ліворуч не переконався в його безпечності та допустив зіткнення з автомобілем марки “Мерседес”, який рухався зустрічною смугою.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Результат – 1,71 проміле, що майже у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Опеля” визнав свою провину та підтвердив факти, викладені у протоколах.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Зафіра” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші водій мотоцикла за нетверезу їзду заробив 34000 грн штрафу