п’ятниця , 26.04.2024

У Калуші водій мотоцикла за нетверезу їзду заробив 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

мотоцикл, ДТП

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було виявлено 25 липня 2022 року у селі Мостище Калуського району. Ввечері, близько 22:30, працівники поліції зупинили водія мотоцикла “Альфа” , який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року. Тому на мотоцикліста склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій двоколісника не з’явився, тому справу розглядали без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія мотоцикла “Альфа” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Майже три проміле: у Калуші водій “Деу” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу