субота , 20.04.2024

У Коломиї глядачі змусили драмтеатр відмовитися від кота Леопольда

Коломийський драматичний театр ім. І. Озаркевича планував 9 квітня показати дитячий мюзикл “День народження Кота Леопольда” за сценарієм радянського драматурга Аркадія Хайта.

Втім, анонс вистави викликав шквал обурень у соцмережах. У театрі у свою чергу заявили, що вистава “не мала жодних політичних чи інших російських наративів”, та все-таки зняли її з репертуару.

“А скільки ще можна споживати совєтську попсу, несучи в широкі маси той же “рускій мір”? Давайте нашим дітям покажем ще казку про Чебурашку, що вже став символом рашизму й сьогоденної агресії, – написав у Фейсбуці депутат обласної ради Ігор Дебенко. – У Вербну неділю коломиянам та гостям міста наш обласний театр пропонує діткам й їх батькам совкового “Лєопольда”.

Згодом у театрі повідомили, що отримали багато звернень щодо вистави “День народження Кота Леопольда”.

“Повідомляємо, що мюзикл “День народження Кота Леопольда” – дитяча вистава, прем’єра якої відбулася в 2008 році і яка є в прокаті драмтеатру та за багато років дуже полюбилась дітям. Наголошуємо, що вистава відбувалась увесь час українською мовою та не мала жодних політичних чи інших російських наративів. З урахуванням складної ситуації, пов’язаної з війною з росією, ми прийняли рішення скасувати виставу “День народження Кота Леопольда” та зняти її з репертуару театру. Просимо вибачення за ситуацію, що склалась, та дякуємо за зворотний зв’язок”, – зазначається у повідомленні.

Читайте також:
На Прикарпатті кушнір реставрує старовинний одяг (ФОТО)

Один коментар

  1. а чогось сучаснішого нема, щоб включити у репертуар?..