п’ятниця , 26.04.2024

У Франківську водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штраф, п'яний водій

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 13 лютого цього року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 21.00, на вулиці Б. Хмельницького працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2105” (“Жигулі”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у присутності двох свідків у встановленому законом порядку. Результат – 0,77 проміле, що майже в 4 рази вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки той ніколи не отримував водійського посвідчення. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Франківську п’яний водій “Славути” зіткнувся з “BMW X5”