четвер , 25.04.2024

Понад два проміле: у Франківську п’яний водій “Славути” зіткнувся з “BMW X5”

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ЗАЗ Славута

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 16 лютого цього року в Івано-Франківську. На вулиці Гетьмана Мазепи водій автомобіля “ЗАЗ 110307” (“Славута”) не надав переваги транспортному засобу, який рухався головною дорогою, внаслідок чого відбулося зіткнення з автомобілем “BMW X5”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 2,48 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглянули окремо і в обох випадках суд постановив водія “Славути” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень.

За вчинення порушення ст. 124 КУпАП водій “Славути” отримав 850 гривень штрафу і за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами. Обидві постанови уже набрали законної сили.

Читайте також:
У Калуші п’яні на БМВ заїхали в дерево. Водій втік