п’ятниця , 26.04.2024

У Калуші п’яні на БМВ заїхали в дерево. Водій втік

Калуський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали адміністративні протоколи за скоєння ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 квітня цього року у місті Калуші. Ввечері, близько 19.00, на вулиці Відоняка водій автомобіля “БМВ 735” не впорався з керуванням та допустив наїзд на дерево.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Окрім того, як зазначається у протоколі, водій БМВ перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння: порушення мови та координації рухів, запах алкоголю з рота тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився.

На чоловіка склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Санкція ст. 124 КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень, санкція ч. 1 ст. 130 КУпАП – покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, у даному випадку до покарання справа не дійшла.

У судовому засіданні чоловік, на якого склали протоколи, своєї провини не визнав. Пояснив, що за кермом не перебував.

Свідок розповів у суді, що він разом з чоловіком, на якого склали протоколи, перебував у кафе, де вони вживали алкогольні напої. Потім їхали додому і за кермом перебував знайомий власника авто, який не вживав алкоголю.

І за версією свідка, саме цей знайомий заїхав у дерево, та після скоєння ДТП покинув місце події.

Коли прибули поліцейські, то особи, яка перебувала за кермом, уже не було на місці.  Суд прийняв до уваги ці пояснення.

Отож, у підсумку Калуський міськрайонний суд постановив закрити провадження у справі за ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення в діях особи, яка притягувалася до відповідальності. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: на Тлумаччині п’яний водій “Опеля” скоїв ДТП