неділя , 28.04.2024

Протиблювотні препарати: як вибрати, приймати і де купити

Нудота є поширеним симптомом при різних станах організму – при вагітності, грипі, апендициті і навіть банальному стресі.

суспрін

Перед тим як намагатися позбавитися нудоти, зверніть увагу на інші симптоми, щоб зрозуміти, чи варто звертатися за допомогою до медиків.

Якщо у вас виникло відчуття нудоти, є кілька способів його послабити в домашніх умовах, наприклад, пити трав’яний чай, їсти м’яку їжу, а також робити точковий масаж.

Загалом, якщо нудота триває більше доби, супроводжується блюванням, підвищенням температури та іншими симптомами, вам варто звернутися до лікаря, щоб дізнатися причину нудоти та почати лікування.

Як обрати засоби від нудоти

Протиблювотні засоби – це лікарські препарати, серед яких і суспрін, призначені для симптоматичного лікування нудоти та усунення нападів блювання.

Випускаються у чотирьох лікарських формах:
А) пігулки;
Б) капсули;
В) сиропи для перорального прийому;
Г) розчини для ін’єкцій.

Таблетки та капсули добре підходять дорослим. Сиропи зручно приймати дітям молодшого віку та тим дорослим, у яких ускладнене ковтання. Однак найбільш швидкими і ефективно дієвими є розчини для внутрішньовенних та внутрішньом’язових ін’єкцій.

Купити протиблювотні препарати за доступною ціною можна у мережі аптек ama.dp.ua. На сайті компанії “Аптеки медичної академії” також можна замовити ліки з доставкою додому.

Показання для застосування протиблювотних засобів

Протиблювотні препарати вживають у випадках харчового отруєння, кишкових інфекцій чи захворювань шлунково-кишкового тракту.

Хвороби печінки та нирок часто можуть супроводжуватися нудотою та блюванням. Тому в таких випадках також вживають ці препарати.

Передозування медикаментозними засобами чи лікування антибіотиками може викликати зворотній ефект і призвести до нудоти та блювання. Це ж саме може трапитися і при алкогольній та наркотичній інтоксиції або після отримання струсу мозку та черепно-мозкової травми. У всіх цих випадках може знадобитися допомога протиблювотних препаратів.

Суспрін та інші протиблювотні препарати також застосовують під час проходження цитотоксичної хіміотерапії та променевої терапії при онкології та в період післяопераційного синдрому у дітей та дорослих.

Коли не варто вживати протиблювотні засоби

Втім, протиблювотні засоби, як і більшість інших медичних препаратів здатні викликати ускладнення і можуть бути протипоказані у певних випадках.

Зокрема, їх не можна вживати жінкам під час вагітності та в період грудного годування малюка. Протиблювотні препарати, які містять м’яту перцеву, не можна вживати дітям віком до трьох років.

Людям, які хворіють на бронхіальну астму, не варто вживати протипоказані препарати, що місять ефірну олію м’яти.

Суспрін та інші протиблювотні препарати також протипоказано вживати пацієнтам, у яких присутня індивідуальна підвищена чутливість до діючої речовини або допоміжних компонентів.

Відтак, при боротьбі з системною нудотою слід бути дуже обережним. Будьте здорові, бережіть себе і не забувайте, що при виборі протиблювотних препаратів слід проконсультуватися у лікаря.