четвер , 09.05.2024

У Галичі водій “Форда” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 15 листопада 2023 року у місті Галичі. Близько 14:45 на вулиці Об’їзній водій автомобіля марки “Форд” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на металеву огорожу і дорожній знак.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення координації рухів, порушення мови, зміна забарвлення шкіри обличчя.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Результат позитивний – драгер показав 1,25 проміле, що в 6 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом не погодився, але відмовився від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Форда” не визнав своєї провини. Пояснив, що того дня справді перебував вдома у стані алкогольного сп’яніння. До нього зателефонував потенційний покупець автомобіля, який згодом приїхав аби оглянути транспортний засіб. Під час огляду потенційний покупець сів за кермо і вчинив ДТП. Після вчинення автопригоди потенційний покупець втік.

Втім, ця версія була спростована іншими матеріалами справи, зокрема, поясненнями одного із свідків, який вказав, що за кермом автомобіля “Форд” перебував власник цього транспортного засобу. Інших осіб у салоні авто не було.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “Форд” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і  ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
На Прикарпатті засудили донеччанку за спробу вбивства та викрадення дітей