понеділок , 06.05.2024

Військового з Прикарпаття підозрюють в отриманні хабаря, за “працевлаштування” у тиловій частині

Військового з Прикарпаття підозрюють у зловживанні впливом – «працевлаштовував» до тилової військової частини за 4000 доларів США.

підозра

Про це сьогодні, 26 квітня, повідомила прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

“За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру командиру роти військової частини за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України)”. – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 47-річний військовий за 4 тисячі доларів США обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить. Таким чином останній міг уникнути відрядження у зону ведення бойових дій.

Встановлено, що для реалізації злочинного плану командир мав вплинути на рішення керівництва військової частини.

Викрили підозрюваного після отримання через посередника обумовленої суми коштів.

Наразі йому обрано запобіжний захід, а також вирішується питання щодо його відсторонення від виконання службових обов’язків. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Теруправління ДБР у Львові за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також –
На Прикарпатті посадовець військової частини попався на хабарі