середа , 01.05.2024

На Прикарпатті посадовець військової частини попався на хабарі

На Прикарпатті затримали військового посадовця, який за 1000 доларів США хабаря щомісяця передав підприємцю у користування мобілізований автокран.

затримання військового

Про це у середу, 11 квітня, повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

“За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику служби авіаційного озброєння логістики військової частини за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України)”. – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, військовий посадовець передав у користування знайомому підприємцю вантажний автокран, який стоїть на обліку у військовій частині. За таку послугу визначив щомісячну плату – 1 тисяча доларів США.

Це при тому, що цей транспорт був вилучений під час мобілізації та мав слугувати для забезпечення обороноздатності країни у час війни.

Затримали майора у порядку ст. 208 КПК України – під час отримання другої частини хабаря у розмірі 78 тисяч гривень. Ще 39 тисяч він отримав напередодні у вигляді авансу.

Під час санкціонованих обшуків виявлено і вилучено грошові кошти та мобілізоване майно, яке повернуте у військову частину.

Наразі 39-річному майору обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення майже 260 тисяч гривень застави, а також відсторонено від виконання службових обов’язків. Крім цього, перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Теруправління ДБР у Львові за матеріалами Управління СБ України в Івано-Франківській області.

гроші

Читайте також –
На Прикарпатті викрили злочинну групу: брали 11500 євро за незаконний перетин кордону