п’ятниця , 26.04.2024

На Прикарпатті жінка спала в автомобілі і отримала протокол за п’яну їзду

На Прикарпатті працівники поліції склали адміністративний протокол на водійку, яка нетверезою спала в автомобілі.

жінка за кермомЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 3 лютого цього року у селі Нижній Вербіж Коломийського району. Ввечері, близько 20.00, працівники поліції “зупинили” водійку автомобіля “Nissan Qashqai”, яка перебувала за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння жінка категорично відмовилася. Відтак, на неї склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні кермувальниця своєї провини не визнала.

Адвокат водійки заявив, що жінка того дня вживала алкоголь неподалік, їй стало погано і вона повернулася до автомобіля, щоб відпочити.  Наміру кудись їхати не мала. Коли спала в автомобілі, який був припаркований на тротуарі, до неї підійшли працівники поліції та запропонувати пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду жінка відмовилась так як не керувала транспортним засобом.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Коломийський міськрайонний суд постановив водійку автомобіля “Nissan Qashqai” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Жінка не погодилася із цим рішенням і подала апеляційну скаргу. Апеляційний суд при розгляді скарги прийшов до висновку, що в діях водійки є окремі ознаки пред’явленого їй правопорушення, однак її вину не підтверджено у передбаченому законом порядку.

Відтак, Апеляційний суд скасував постанову суду першої інстанції і закрив провадження у справі щодо відійки автомобіля “Nissan Qashqai”.

Читайте також:
У Франківську нетвереза водійка скоїла ДТП. Як її покарали?