середа , 24.04.2024

У Франківську нетвереза водійка скоїла ДТП. Як її покарали?

Івано-Франківський міський та Тлумацький районний суд розглянули справу щодо водійки, яка скоїла дорожньо-транспортну пригоду і при цьому перебувала з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

жінка за кермомЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 9 січня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 19.20, на вулиці Незалежності водійка автомобіля “Фольксваген Поло” проявила неуважність та допустила зіткнення з автомобілем “KIA SPORTAGE”, який в свою чергу зіткнувся з автомобілем “GEELY JL7152”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватиця зіткнення мала явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі вона відмовилася у присутності двох свідків.

На порушницю склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

За скоєні порушення жінці загрожували два штрафи у розмірі 850 і 17000 гривень, а також позбавлення водійського посвідчення терміном на 1 рік.

Обидва протоколи потрапили на розгляд Івано-Франківського міського суду.

Івано-Франківський міський суд розглянув справу за ст. 124 КУпАП, визнав водійку винуватою у скоєнні ДТП і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

А от справу про нетверезе водіння адвокат кермувальниці попросив передати на розгляд у Тлумацький районний суд за місцем проживання особи, яка притягується до відповідальності.

У Франківську задовольнили це клопотання і передали справу у Тлумач.

Тлумацький районний суд, розглянувши матеріали, постановив визнати жінку невинуватою у скоєнні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і закрив провадження у справі.

Причиною такого рішення стало те, що поліцейські представили до суду не цілісний відеозапис, а кілька фрагментів і там не зафіксовано факт відмови водійкою від проходження огляду на стан сп’яніння.

Обидві постанови судів уже набрали законної сили.

Читайте також:
На Городенківщині п’яний водій в’їхав на огорожу та пам’ятник