середа , 24.04.2024

На Городенківщині п’яний водій в’їхав на огорожу та пам’ятник

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

п'яний водійЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 17 березня цього року у селі Сороки. Ввечері, близько 23.00, водій автомобіля “ВАЗ 21093” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням і допустив наїзд на огорожу та пам’ятник.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Окрім того винуватець автопригоди перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Алкотестер показав результат 1,5 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Повідомив, що пошкоджене майно уже відремонтував.

Дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21093” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
2,6 проміле: у Франківську п’яний водій скоїв ДТП і втік з місця події