четвер , 18.04.2024

2,6 проміле: у Франківську п’яний водій скоїв ДТП і втік з місця події

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду та втік з місця події.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 8 березня цього року в Івано-Франківську. На вулиці Б. Хмельницького водій автомобіля “Mitsubishi Lanser”, рухаючись заднім ходом, допустив зіткнення з автомобілем “Шевроле”, який перебував у нерухомому стані.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення залишив місце події. Однак за кілька хвилин після аварії працівникам поліції вдалося його розшукати та зупинити.

І, як виявилося, водій “Mitsubishi” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 2,6 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді ці три протоколи об’єднали в одну справу.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Mitsubishi Lanser” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш значиме із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші водій за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу