п’ятниця , 29.03.2024

У Калуші водій за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 лютого 2022 року у місті Калуші. На вулиці Ринкова працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки.

Алкотестер показав результат 0,57 проміле, що на 0,37 проміле вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засіданні кермувальник двічі не з’явився, тож справу врешті решт розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає безоплатне вилучення транспортного засобу. Однак не було надано доказів про те, що автомобіль “Опель Вектра” належить порушникові, тому суд не затвердив покарання про конфіскацію авто.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,34 проміле: у П’ядиках п’яний водій заїхав у кювет. Що йому за це було?