субота , 27.04.2024

2,34 проміле: у П’ядиках п’яний водій заїхав у кювет. Що йому за це було?

У селі П’ядики Коломийського району водій автомобіля “CHERY TIGGO” заїхав у кювет, на місці події пройшов огляд на стан сп’яніння і отримав результат 2,34 проміле.

драгерВтім, у суді чоловік розповів, що не перебував за кермом. Чим завершився розгляд справи?..

Як вбачається із судових матеріалів, випадок трапився іще 9 грудня 2021 року у селі П’ядики Коломийського району.

Вночі, близько четвертої години, водій автомобіля “CHERY TIGGO” з’їхав у кювет. При цьому кермувальник мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Алкотестер показав 2,34 проміле, що майже у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав, пояснив, що не керував автомобілем, а тому просив закрити провадження у справі.

Дружина водія, пояснила суду, що того дня її чоловік перебував у гостях і вона поїхала в село П’ядики, щоб забрати його. По дорозі заїхала в кювет і потім сама подалася додому, а автомобіль залишила і там залишився її чоловік.

Досліджуючи матеріали справи, суддя Коломийського міськрайонного суду критично поставилася до цих пояснень, оскільки на відео з нагрудних камер поліцейських зафіксовано процес огляду на стан сп’яніння і там чоловік жодним чином не заперечував факту керування автомобілем.

Відтак, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “CHERY TIGGO” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Чоловік, якого притягнули до відповідальності, не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу.

Івано-Франківський апеляційний суд розглянув цю скаргу та повністю скасував рішення суду першої інстанції. Постанова апеляційного суду набрала законної сили 29 квітня цього року.

Тобто з другої спроби таки спрацювала історія про те, що за кермом був не я, а моя твереза дружина, але вона втекла.

Цікаво, що уникнувши один раз від відповідальності за нетверезу їзду, цей же чоловік згодом вдруге попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Трапилося це 26 червня цього року у місті Коломиї. На порушника знову склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП і наразі ця справа перебуває на розгляді Коломийського міськрайонного суду.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій злетів у кювет і отримав 17000 гривень штрафу