середа , 24.04.2024

Конфіскували три лопати і дали 17000 грн штрафу – у Галичі судили добувача гравію

17000 гривень штрафу присудили чоловіку, що незаконно накопав майже дві тонни піщано-гравійної суміші.

Про це йдеться у вироку Галицького районного суду. Обвинувачений – уродженець села Мединя Галицького району, з середньою освітою, не працюючий, одружений, має на утриманні 2-х малолітніх дітей, раніше не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, 16 липня 2021 року о 5.30 обвинувачений разом з двома односельцями, які не були обізнані про злочинні наміри, поїхали  міні-трактором із саморобним причепом  до річки Лімниця на території Галицької громади.

Там лопатами викопали та завантажили на причіп 1910 кг піщано-гравійної суміші, яка належить до корисних копалин загальнодержавного значення, та збирались надалі перевезти до дому обвинуваченого. Однак далі “копачів” виявили правоохоронці.

Такі дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 240 КК, тобто незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення.

У суді обвинувачений вину визнав, щиро розкаявся, погодився зі всіма зібраними доказами досудовим слідством. Зважаючи на це і на позицію інших учасників справи, суд не став досліджувати докази щодо тих обставин, які ніким не оспорюються та обмежився допитом обвинуваченого. Він визнав фігуранта винуватим у вчиненні згаданого злочину та присудив 17 тис грн. штрафу.

Також суд постановив повернути порушникові вилучений мінітрактор, а видобуту піщано-гравійну суміш та три лопати – конфіскувати в дохід держави. Вирок уже набрав законної сили.

Читайте також:
На Снятинщині у незаконних добувачів гравію вилучили трактор і вантажівку (ФОТО)

Один коментар

  1. Катерина

    Ну правильно, не може ж бути, що хто захотів, той і взяв, перепродав