п’ятниця , 19.04.2024

На Снятинщині у незаконних добувачів гравію вилучили трактор і вантажівку (ФОТО)

Співробітники поліції Снятинщини розпочали кримінальне провадження, в рамках якого перевіряють правомірність видобутку піщано-гравійної суміші з річки Прут.

гравійНаразі у справі тривають необхідні слідчі дії. Про це сьогодні, 22 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

У четвер, 21 липня, під час патрулювання території в межах населеного пункту Будилів співробітники групи реагування Снятинського відділення поліції помітили на березі річки Прут великогабаритну техніку, якою здійснювали видобуток піщано-гравійної суміші.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, працівники якої провели детальний огляд місця події та транспортних засобів, виявлених колегами. З’ясувалося, що 35-річний місцевий мешканець за допомогою трактора «ЮМЗ» вантажив на транспортний засіб ЗІЛ піщано-гравійну суміш. Жодних дозвільних документів на проведення видобувних робіт фігурант надати не зміг, що поставило під сумнів законність його діяльності.

Працівники поліції вилучили транспортні засоби та вантаж і невдовзі звернуться до суду з клопотанням про накладення арешту на техніку.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України, тобто Порушення правил охорони та використання надр, якщо це створило небезпеку для здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення. У ході досудового розслідування правоохоронці встановлять всі обставини події. Слідство триває.

Читайте також:
У Галичі п’яний водій давав патрульним 100 євро хабаря