п’ятниця , 29.03.2024

У Галичі п’яний водій давав патрульним 100 євро хабаря

Наряд поліції зупинив водія, який, як з’ясувалось, перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

авто алкоЩоб уникнути відповідальності, керманич намагався домовитися з працівниками поліції, запропонувавши їм грошову винагороду. Тепер, окрім адміністративної відповідальності, правопорушнику доведеться нести ще й кримінальну.

Про це сьогодні, 21 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Подія сталася у середу, 20 липня, близько 20:20, в Галичі. Співробітники сектору реагування патрульної поліції під час несення служби за порушення ПДР зупинили 35-річного мешканця Чернівецької області. Під час спілкування з водієм правоохоронці зрозуміли, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння, і запропонували пройти на місці тест за допомогою приладу «Драгер». Результат виявився позитивним – 0,94 проміле.

Під час складання адміністративного протоколу за ст. 130 (керування автомобілем у стані сп’яніння) КУпАП водій запропонував працівникам поліції 100 євро неправомірної вигоди. Інспектори попередили чоловіка про кримінальну відповідальність, однак його це не зупинило – він поклав гроші у службове авто поліцейських.

Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група та співробітники Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Також поліцейські склали на порушника протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП та постанову за ч. 5 ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП.

Читайте також:
У Франківську водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу