четвер , 18.04.2024

У Франківську водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 10 січня цього року в Івано-Франківську. Близько четвертої години ночі на вулиці Хоткевича поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген Тігуан”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку у присутності двох свідків відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Тігуан” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова суду уже набрала законної сили. Слід зауважити, що вказаний порушник раніше уже неодноразово притягувався до адміністративної і навіть кримінальної відповідальності.

Читайте також:
2,4 проміле: у Франківську спіймали і покарали дуже п’яного водія