понеділок , 29.04.2024

У Коломиї за їзду “під кайфом” водій отримав 34000 гривень штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 13 жовтня 2021 року у селі Лісна Слобідка Коломийського району.

Вранці, близько 9.00 на автодорозі Н-10 Стрий – Чернівці працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді А6”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку у присутності двох свідків відмовився, чим порушив 2.5 Правил дорожнього руху.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Ауді” двічі не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Коломиї п’яний водій на “Жигулях” заробив 34000 грн штрафу