четвер , 02.05.2024

У Коломиї п’яний водій на “Жигулях” заробив 34000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано іще 21 липня 2021 року у місті Коломия. Зранку, близько 11.00, на вулиці Леонтовича працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 1,05 проміле, що у 5 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засіданні водій “Жигулів” чотири рази не з’явився. Причини неявки не повідомив. Тому терплячий суд з четвертої спроби таки розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова судді 11 грудня набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську іще один водій отримав 34000 грн штрафу за їзду “під кайфом”