вівторок , 23.04.2024

У Франківську іще один водій отримав 34000 грн штрафу за їзду “під кайфом”

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 30 серпня 2021 року в Івано-Франківську. Близько першої години ночі на вулиці Набережна поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 211440”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння – розширені зіниці, які не реагують на світло, тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці тощо.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій у присутності двох свідків відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засіданні водій кілька разів не з’явився, тому суд це розцінив як навмисне затягування і врешті решт таки розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 211440” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Читайте також:
У Франківську черговий любитель нетверезої їзди отримав 34000 грн штрафу