четвер , 18.04.2024

На Тисмениччині водій випив у межах похибки і отримав 17000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції було зафіксовано у селі Підлужжя, що на Тисмениччині. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “ЗАЗ”, у якого запідозрили ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 0,21 проміле, що лише на 0,01 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Зазвичай у судах доводять що алкотестер має похибку 0,02, а то й 0,03 проміле, а тому результати 0,23 проміле і нижче вважають такими, що в межах похибки, а тому справи закривають за відсутністю складу порушення.

Однак у цьому випадку вийшло по-іншому. Водій ЗАЗу у судове засідання не з’явився, тому справу розглянули без його участі.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля ЗАЗ визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник апеляційної скарги не подавав і постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,4 проміле: у Бурштині спіймали дуже п’яного водія, але суд не зміг його покарати