п’ятниця , 29.03.2024

2,5 проміле: в Отинії п’яний водій скутера заробив 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 28 червня 2021 року у селищі Отинія. Ввечері, близько 19.30, працівники поліції зупинили водія скутера “Хонда Діо”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,5 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій скутера не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу буз присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Городенці п’яний водій попався поліції і заробив 34000 грн штрафу