п’ятниця , 26.04.2024

У Городенці п’яний водій попався поліції і заробив 34000 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 31 жовтня 2021 року у місті Городенка. Близько 12.00 на вулиці Височана поліцейські зупинили водія автомобіля “Форд Фокус”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат – 1,56 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У поясненнях до протоколу водій написав: “керував машиною, перед тим пив пиво, з протоколом згідний, вину визнаю”.

У судові засідання кермувальник двічі не з’явився, тому справу розглянули без нього.

Дослідивши матеріали, Городенківський районний суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,26 проміле: на Городенківщині водій скутера за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу