п’ятниця , 19.04.2024

2,26 проміле: на Городенківщині водій скутера за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 15 листопада 2021 року у селі Далешове, що на Городенківщині.

Близько першої години ночі працівники поліції на центральній вулиці населеного пункту зупинили водія скутера “Ліфан”, який порушував правила дорожнього руху – їхав без мотошолома та без номерного знаку.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,26 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій не з’явився, подав заяву з проханням про розгляд справи без його участі. Інших пояснень чи клопотань не подавав.

Дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчинення інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,2 проміле: у Делятині спіймали і покарали дуже п’яного водія