п’ятниця , 26.04.2024

У Коломиї водій-порушник отримав два штрафи на майже 60000 гривень

У Коломиї водій автомобіля “Опель Кадет” за місяць отримав два штрафи на загальну суму 57800 гривень – спочатку за нетверезе водіння, а потім за повторне керування автомобілем, будучи позбавленим такого права.

Як вбачається із матеріалів справи, неприємності у чоловіка почалися 10 липня 2021 року – у місті Коломия на вулиці Грушевського працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Кадет”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,2 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Однак, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що провина кермувальника доводиться поданими матеріалами у повному обсязі.

Отож, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Кадет” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Але на цьому іще не все. 26 жовтня 2021 року працівники поліції іще раз зупинили цього ж водія автомобіля. На той час за попередні порушення він уже позбавлений права керування транспортними засобами і раніше один раз уже порушував цю заборону.

Відтак, поліцейські склали на водія автомобіля “Опель Кадет” адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Пояснив, що мусів сісти за кермо, бо треба було підвезти знайому.

Коломийський міськрайонний суд визнав водія винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 5 ст. 126 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 40800 гривень.

29 грудня постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
Вживав марихуану: суд покарав водія, який у Франківську збив дитину