субота , 20.04.2024

Вживав марихуану: суд покарав водія, який у Франківську збив дитину

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП у Франківську - водій збив дитину

Фото з місця події

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 18 червня 2021 року в Івано-Франківську. Близько 18.00 на вулиці Північний Бульвар водій легкового автомобіля “Фольксваген Пассат” проявив неуважність та допустив наїзд на пішохода – малолітнього хлопчика, який переходив дорогу на нерегульованому пішохідному переході.

У результаті автопригоди автомобіль отримав механічні ушкодження, а пішохід – тілесні.

Окрім того кермувальник перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря-нарколога – позитивний.

Спочатку за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження, але згодом його закрили, оскільки тілесні ушкодження у потерпілого були зафіксовані як легкого ступеню.

Натомість порушника притягнули до адміністративної відповідальності, склавши на нього протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій заявив, що на момент аварії був тверезим. Але водночас зізнався, що вживав марихуану за три дні до скоєння ДТП.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому 17000 грн штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
2,89 проміле: у Коростовичах спіймали дуже п’яного водія