п’ятниця , 19.04.2024

На Коломийщині водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штрафи за п'яне водіння

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 14 серпня 2021 року у селі Рунгури Коломийського району.

Ввечері, близько 22.00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21013” (“Лада”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Продувати драгер на місці зупинки водій відмовився. Також відмовився і проїхати для огляд на стан сп’яніння у найближчий медичний заклад, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія ВАЗу склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання кермувальник не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21013” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім штрафу порушник також має сплатити 454 судового збору. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Заболотові п’яний водій попався поліції і отримав 34000 грн штрафу