вівторок , 19.03.2024

У Заболотові п’яний водій попався поліції і отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано у селищі Заболотів, що на Снятинщині.

На вулиці Відродження працівники поліції зупинили водія автомобіля “Форд Фокус”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Продувати алкотестер на місці зупинки водій відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Порушник також має сплатити 454 гривні судового збору, але що то є у порівнянні зі штрафом.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді наприкінці нещодавно набрала законної сили.

Читайте також:
2,41 проміле: поблизу Городенки спіймали дуже п’яного водія “Жигулів”